Jeugdboot

Zeilkamp in een jeugdboot!

Jeugdbootcursus

De Jabu is een speciaal voor de jeugd (8 t/m 12 jaar) ontworpen lesboot. Er wordt les gegeven vanaf een groot vlot en de instructeurs zijn in een motorboot altijd in de buurt om te helpen. Kijk hoe dat gaat in het filmpje onderaan deze pagina.

Zeilen als een echte kapitein!

Je bent overdag aan het zeilen. Je leert hoe je jouw zeilboot moet besturen. Je krijgt les van een zeilinstructeur, dat is een juf of meester voor het zeilen. Verder doe je spelletjes in je boot en drink je limonade op het vlot. Misschien kan jij aan het eind van de week zeilen als een echte kapitein!

Spannende avondprogramma’s

’s Avonds praat je na over wat je die dag hebt gedaan. En daarna… dikke pret met een spannend spel op een eiland of een vossenjacht. Elke avond heb je wel iets anders te doen. Teveel om op te noemen en het moet natuurlijk ook een verrassing blijven.

Bonte avond!

Als afsluiting van de zeilweek is er op vrijdagavond een gave bonte avond, waarop je je helemaal kunt uitleven.

CWO diploma’s

Allemansend volgt de diplomalijn van de CWO (Commissie Watersport Opleidingen). Voor de jeugdbootdiscipline kun je bij ons de diploma’s niveau 1 t/m 3 halen. CWO 1 is voor de beginnende jeugdbootzeiler, CWO 2 voor de gevorderde zeiler en CWO 3 voor de vergevorderde Jabuzeiler. Voor meer informatie hierover klik je op het CWO logo onderaan.  

 

Jabu
Afmetingen
Lengte2.32 m
Breedte1.10 m
Waterverplaatsing45 Kg
Zeiloppervlak3.50 m2