Jeugdzomerkampen Friesland

Jeugdzomerkampen Friesland: Zeilschool Allemansend in Elahuizen (Friesland) heeft zeilcursussen en zeilkampen voor jong en oud. Voor volwassenen en jongeren zijn er allerlei boottypes om in te leren zeilen. We geven zeilinstructie in jeugdboot, kielboot, zwaardboot en catamaran. Afhankelijk van leeftijd en zeilervaring kunt u kiezen voor één van deze boottypen.

Doordat we op het zeilcentum verschillende accommodaties hebben, heeft elke leeftijdsgroep zijn eigen plek. Vanuit onze haven kijk je uit over het meer De Fluessen. De Fluessen is het een na grootste meer van Friesland.

Jeugdzomerkampen Friesland bij zeilschool Allemansend, actief genieten van wind en water

Jeugdzomerkampen Friesland: een gezellige, actieve watersportvakantie!

Het zeilkamp bij Allemansend is actief bezig zijn op het water. Gezellig met een groep leeftijdgenoten genieten van wind en het Friese water. Kortom, zeilen is een actieve en gezellige watersportvakantie! Ons doel is om je, in een gezellige week, goed te leren zeilen. Onze enthousiaste instructeurs zorgen ervoor dat je, in wat voor situaties je ook terechtkomt , je al tijd weer veilig de thuishaven binnenvaart .

Je bent de hele dag op het water met leeftijdgenoten en leert onderweg alles over het zeilen. Wij geven zeilinstructie volgens het CWO-opleidingssysteem. ’s avonds is er zeilpraat. Je bespreekt dan met je instructeur wat je die dag geleerd hebt. ’s Avonds wordt er een gaaf avondprogramma georganiseerd. De ene keer een spel op het eiland, de andere keer een vossenjacht of een kampvuur.

Jeugdzomerkampen FrieslandJeugdzomerkampen Friesland

Jeugdzomerkampen Friesland

Bij Allemansend geven we vier verschillende cursussen:

Jeugdboot: de Jabu
Deze speciaal voor jeugdige zeilers ontworpen éénpersoonszwaardboot is zeer geschikt om de zeilbeginselen onder de knie te krijgen.

Kielboot: de Polyvalk
Deze veilige multifunctionele boot is geschikt voor maximaal vier cursisten.

Zwaardboot: de RS Feva XL

Een snelle tweemansboot met een moderne gennaker waar je mee over de plassen scheurt. Ook deze boot is geschikt voor maximaal twee cursisten. Bij gunstige omstandigheden en al naar gelang je niveau kun je ook met de zeer sportieve Topper ISO(met trapeze) het water op.

Catamaran: de Nacra 570

Een snelle spectaculaire meerrompsboot met trapeze, waar je met maximaal twee cursisten op vaart.

Jeugdzomerkampen Friesland

Jeugdbootcursus voor de jongste in de Jabu

De Jabu is een speciaal voor de jeugd (8 t/m 12 jaar) ontworpen lesboot. Er wordt les gegeven vanaf een groot vlot en de instructeurs zijn in een motorboot altijd in de buurt om te helpen. Je bent overdag aan het zeilen. Je leert hoe je jouw zeilboot moet besturen. Je krijgt les van een zeilinstructeur, dat is een juf of meester voor het zeilen. Verder doe je spelletjes in je boot en drink je limonade op het vlot. Misschien kan jij aan het eind van de week zeilen als een echte kapitein!

Klik hier voor meer informatie over de jeugdzeilcursus in de Jabu

Kielboot / Valk Jeugdzomerkampen Friesland

Met alle valken vaar je een dagtocht naar een dorpje in de buurt. Onderweg leer je zeilen, bijvoorbeeld gijpen en overstag gaan. Aan boord is het gezellig, je zit samen met een enthousiaste instructeur en een aantal leeftijdgenoten. Omdat we iedere dag van bemanning en instructeur proberen te wisselen, leer je iedereen snel kennen.

Klik hier voor meer informatie over de zeilcursus in de kielboot

 

Zwaardboot RS Feva XL & Topper Iso Jeugdzomerkampen Friesland

Houd je van actie, snelheid en spektakel? Kies dan voor leren zeilen in de zwaardboot! De RS Feva XL is een snelle tweemansboot met gennaker waarmee je over de Fluessen scheurt. Met goed weer kan je met de sportieve Topper Iso (met trapeze!) het water op. Er wordt les gegeven vanaf een groot vlot, ter begeleiding varen de instructeurs in een motorboot. Na het varen is er ’s avonds zeilpraat en een gezellig avondprogramma! Dus, hou jij van actie, gezelligheid en zeilen? Kies dan voor een zeilweek in de zwaardboot!

Klik hier voor meer informatie over de zeilcursus in de zwaardboot

 

Nacra 570 catamaran Jeugdzomerkampen Friesland

Houd je van actie, snelheid en spektakel? Kies dan voor zeilen leren op de catamaran!
Op onze Nacra 570 maak je kennis met de sensatie van techniek en snelheid. Heerlijk op één drijver over de Fluessen vliegen! Dat is catamaran zeilen! Op de cat vaar je met maximaal twee cursisten en een instructeur. Je moet wel over enige zeilervaring beschikken. Dus, houd je van snelheid, spanning en zeilen? Dan is een zeilweek op de catamaran echt iets voor jou!

Klik hier voor meer informatie over de zeilcursus in de catamaran

Goed leren zeilen

Bij Allemansend kiest u voor een zeilcursus waarbij u deskundig les krijgt. Onze zeilinstructeurs maken u op een prettige manier wegwijs op het water. Ze hebben door de CWO erkende diploma’s.

CWO

Allemansend volgt de diplomalijn van de CWO (Commissie Watersport Opleidingen). Voor de meeste disciplines kun je bij ons de diploma’s niveau 1 t/m 3 behalen. CWO 1 is voor de beginnende zeilers, CWO 2 voor de gevorderde zeiler en CWO 3 voor de vergevorderde zeiler. Voor meer informatie hierover klik hier.Jeugdzomerkampen Friesland

De accommodatie

Het gebouw ‘Allemansend’ bevat 14 twee persoonskamers die allen een eigen badkamer en apart toilet hebben. Een aantal van deze kamers kan uitgebreid worden tot vier-persoonskamers. Gebouw de Schieman bevat 8 kamers en in totaal 35 bedden. De kamers variëren van twee- tot acht-persoons. De twee-persoonskamers hebben lage bedden, de meerpersoonskamers stapelbedden. Op elke verdieping is voldoende sanitair aanwezig.

Reserveer nu je zeilweek

 

Zeilschool Allemansend – Jeugdzomerkampen Friesland – Actief genieten van wind en water